AsuminenAsuminen

Savitaipale on persoonallinen, maaseutumainen kunta, jonka kylät ovat elinvoimaisia ja tarjoavat mahdollisuuden luonnonläheiseen asumiseen. Meillä on tasokkaat perus- ja terveyspalvelut sekä monipuoliset harrastus- ja virkistysmahdollisuudet ympäri vuoden.

Savitaipaleen kunta sijaitsee Etelä-Karjalassa liikenteellisesti suotuisassa paikassa aivan valtatien nro 13 varrella. Välimatkaa Savitaipaleelta on Lappeenrantaan 37 km, Mikkeliin 70 km, Kouvolan keskustaan 80 km, Viipuriin 90 km ja Helsinkiin 220 km.

Savitaipaleen kirkonkylä sijaitsee kirkasvetisen Kuolimojärven rannalla. Kirkonkylä on kuntakeskus, joka tarjoaa pääosin julkiset ja hyvin runsaasti yksityisiä palveluja. Esiopetus, peruskoulutus ja lukio antavat hyvät eväät elämään lapsille ja nuorille. Lisäksi lapsille ja nuorille on mm. kuvataidekoulu ja musiikkikoulu sekä koululaisille iltapäiväkerhot. Myös kansalaisopiston ohjelmatarjonta on monipuolista. Savitaipaleella toimii lisäksi useita kymmeniä aktiivisia järjestöjä.

Liikunnan harrastusmahdollisuudet ovat Savitaipaleella monipuoliset. Liikuntakeskuksen alueelta löytyy kuntosali, tenniskentät, skeittipaikka, pulkkamäki, valaistu latu/kuntopolku sekä kunto- ja latureitistön lähtöpaikka. Jäähallin Curling -rata tarjoaa perinteisen yleisöluistelun lisäksi mainion vaihtoehdon esimerkiksi yritysten virkistystoimintaan. Himouimari löytää uimahallista sulaa myös silloin, kun järvet ovat jäässä.

Latureittejä on maastossa ja Kuolimojärven jäällä runsaasti. Kuolimolla on myös 5 km pitkä retkiluistelurata aina, kun jäätilanne sen sallii. Monipuolisia luontopolkuja ja retkeilyreittejä löytyy myös muun muassa Kuolimojärven rannoilta ja Säänjärven kylän maastosta.

Kunnalta löytyy vuokra-asuntoja sekä kirkonkylästä että kyliltä sekä hyviä tonttivaihtoehtoja rakentajalle erityyppisiltä kaava-alueilta. Tutustu vapaisiin tontteihin kotisivuillamme tai tule käymään kunnantuvalla! Vuokra-asunnoissa on käytössä jatkuva asuntojen hakumenettely.

Jukkatalojen esite