Kulttuuritoimisto

Kulttuurisihteeri Helena HjerppeHemmu17.jpg
p. 040 500 1853, 
Keskustie 2, 54800 Savitaipale (kirjasto)
sähköposti: helena.hjerppe@savitaipale.fi

KoirasatuVahtikoiraVeikkovauhdissa16.jpg

Kulttuuritoimisto keskittyy pääasiassa lasten taide- ja kulttuurikasvatuksen tukemiseen ja kehittämiseen.

Vuoden aikana järjestetään erilaisia konsertteja, teatteriesityksiä, työpajoja, lasten elokuvia, satu- ja draamatuokioita ym.

Peruskoululaisille on koottu oma kulttuuripolku. Kulttuuripolulla oppilas tutustuu peruskoulun aikana eri taidemuotoihin ja oman kuntansa kulttuuriin. Polkua toteutetaan yhdessä koulun, kulttuuritoimiston ja yhdistysten  kanssa.

Aikuisille järjestetään pääasiassa yhteistoiminnassa eri järjestöjen ym. tahojen kanssa tapahtumia, näyttelyitä  sekä vuotuisjuhlia.

SAPASSI-viikko järjestetään heinäkuun puolivälissä. Ota yhteyttä, jos haluat järjestää oman yhdistyksesi tai ryhmäsi kanssa tapahtuman seuraavan kesän Sapassiin!

Kulttuuritoimen avustukset on suunnattu yhdistyksille tapahtumien järjestämiseen. Hakuaika helmi-maaliskuu. Hakulomake.

Ajankohtaista

Vilkas tapahtumakesä ei pääty heinäkuuhun

Elokuussa on monta Suomi100-juhlavuoteen liittyvää tapahtumaa. Heti torstaina 3.8. kuullaan kirkossa Muistojen laulut -konsertti ja lauantaina 5.8. vietetään Hakamäellä kansallispukujen tuuletuspäivää&näyttelyä ja lauletaan yhdessä maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja Suomi100-tunnelmissa.

Lauantaina 26.8. vietetään Sata päivää sataan -tapahtumapäivää: Hyrkkälän majalla pääsee kokkaamaan ja maistelemaan perinneruokia, Saviksen kirppiksellä vietetään valtakunnallista siivouspäivää ilmaisen pihakirppiksen voimin ja iltapäivällä suunnataan Olkkolan rantaan ja kosteikolle perhepiknikille. Päivä on yksi Suomen luonnon päivistä, joten kosteikolla on tietysti luontopolku pikkupalkintoineen, musiikkia, taikuutta, pomppulinna, SPR:n nallesairaala ja paljon muuta mukavaa toimintaa koko perheelle.

Syyskuu alkaa Yrittäjien päivän tapahtumalla liikuntatalossa, kun Esko Valtaoja luennoi ajankohtaisista aiheista. Suomenhevosen 110-vuotisjuhlan merkeissä on monta tapahtumaa ja Savisata-työryhmä jatkaa itsenäisyysaiheisilla luennoillaan.

Seuraa tapahtumakalentereita ja tule mukaan - juhlavuoden teemahan on: YHDESSÄ!