Ruokahuolto

Keskuskeittiö on Savitaipaleen kunnan ainut valmistuskeittiö ja se tuottaa kaikki ateriat kunnan väestölle. Keskuskeittiön yhteydessä, terveysasemalla on myöskin uudistettu henkilöstön ruokasali, jossa myös kunnan työntekijöillä on mahdollisuus käydä ruokailemassa arkipäivisin. Keittiö toimii viikon jokaisena päivänä. Keittiössä tuotettujen aterioiden määrä vaihtelee koulujen aukiolojen mukaan ollen 200-750 annosta (lounasta) päivässä.

Ateriat valmistetaan ensiluokkaisista raaka-aineista, suomalaisia ja erityisesti paikallisia ruokaperinteitä kunnioittaen. Tarjoamme terveyttä edistävää, maukasta ja monipuolista ruokaa, jota valmistaa ammattitaitoinen ja työlleen omistautunut henkilökunta.

Noudatamme valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamia suosituksia:

Annos
Keittiö

Savitaipaleen Kunta/ Ruokahuolto/ Keskuskeittiö
Maitolantie 7
54800 Savitaipale

ruokapalvelupäällikkö
Anne Hertz
040 7131 932
anne.hertz@savitaipale.fi

Erityisruokavaliot

Seuraavista erikoisruokavalioista tulee toimittaa lääkärin, ravitsemusterapeutin tai terveydenhoitajan antama todistus:

  • diabetes
  • keliakia
  • maitoallergia
  • vilja-allergia
  • lisäaineallergia
  • soija-allergia
  • vegaani

Muista ruoka-aineallergioista ei vaadita terveydenhuoltohenkilökunnan antamaa todistusta.

Lapsen/oppilaan huoltajan tai vanhemman täyttämä ja allekirjoittama erityisruokavaliolomake riittää todennukseksi.

Mikäli erityistuokavalioon tulee muutoksia, niistä tulee ilmoittaa keittiöön välittömästi. Muutoin erityisruokavaliot päivitetään joka syksy.