VUOKRATAAN  OLKKOLAN KARTANO

Savitaipaleen kunta vuokraa upean Olkkolan Kartanon kiinteistön ympäristöineen. Kartano sijaitsee kauniissa miljöössä kirkasvetisen Kuolimo-järven rannalla. Kiinteistö soveltuu hotelli- ja ravintolakäyttöön ja alueelle on suunnitteilla myös leirintä- ja caravan-alue vuokralaisen hallinnoimaksi.

Kartanon tilat ja vetovoimainen ympäristö mahdollistavat myös laajemman (elämys)palvelukokonaisuuden kehittämisen. Oheispalvelut voivat liittyä esim. luontoaktiviteetteihin, hyvinvointi- ja koulutuspalveluihin sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan tapahtumiin. Tavoitteena on luoda Olkkolan Kartanon alueesta korkeatasoinen, vetovoimainen sekä ympärivuotisesti toimiva tapahtumamatkailun keskus, joka tekee laajaa ja monipuolista yhteistyötä alueen palveluyritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

Kiinteistö sijaitsee Savitaipaleen kirkonkylän kupeessa Kuolimo-järven rannalla. Rantaviivaa on noin 220 m. Varsinainen kartanon kiinteistö muodostuu noin 4 ha:n  tonttialueesta.

Tontilla sijaitsee seuraavat rakennukset:

 • päärakennus 690 k-m2
 • renkituparakennus 72 k-m2
 • majoitusrakennukset 770 k-m2
 • uusi sauna 80  k-m2
 • vanha sauna 25 k-m2
 • varasto 52 k-m2
 1. 2-kerroksinen, hirsirakenteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1906. Rakennuksen huoneistoala on noin 570 m2. Keittiö on saneerattu ajanmukaiseksi 2017. Ravintolassa on 160-180 asiakaspaikkaa. Yläkerrassa on kokoustiloja. Piha-aluetta on kunnostettu vuosina 2016 ja 2017 huomattavasti rakentamalla etupiha laatoituksineen ja takaterassi rantapolkuineen. Rakennuksessa on sähkö- / uunilämmitys.
 2. Majoitusrakennuksessa on 17 kpl 24,5 m2:n huoneistoa ja kaksi 38 m2:n sviittiä. Majoitusrakennus on kunnostettu sisäpuolelta 2014. Rakennuksessa on suorasähkölämmitys.
 3. Renkituparakennus on tällä hetkellä museokäytössä.
 4. Uusi rantasauna on valmistunut vuonna 2001 ja sen laajennus 2015.
 5. Vanhaa saunaa käytetään talvisin erityisesti avantouimarien tukikohtana.

Alueelle on suunnitteilla caravan- ja leirintäalue, ja sen on tarkoitus valmistua käyttökuntoon vuoden 2021 kuluessa. Alue tulee käsittämään 30 kpl vaunu-/autopaikkaa, sekä huoltorakennuksen.

Päärakennus, majoitusrakennukset ja uusi sauna on liitetty kunnan vesihuoltoverkostoon. Tontilla sijaitsee vesi- ja viemärijohtorasitteet ja pumppaamo saunarannassa.

Kiinteistö on liitetty Saimaan Kuitu Oy:n valokuituverkkoon.

Vapaamuotoisessa vuokraustarjouksessa tulee esittää vuokralaisen näkemys tulevasta liiketoiminnasta, palveluista ja tulevaisuuden visioista. Hakemuksia arvioitaessa painoarvoa annetaan liiketoimintasuunnitelman realistisuudelle sekä innovatiivisten palvelumallien kehittämiselle.

Hakemuksen yhteydessä on tuotava esille ainakin seuraavia asioita:

 • Perustiedot vuokralaiseksi haluavasta yrityksestä/toimijasta
 • Aiempi kokemus ja referenssit alalla toimimisesta
 • Liiketoimintamalli/suunnitelma Olkkolan Kartanoalueen käytöstä, asiakkaista, markkinoinnista ja palvelujen kehittämisestä
 • Mahdolliset investointitarpeet alueen kehittämiseksi ja siihen liittyvä kehityssuunnitelma
 • Alustava budjettilaskelma/oletus tuotoista ja kuluista
 • Todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus tai selvitys siitä, että verovelkaa koskeva maksusuunnitelma on tehty
 • Vuokratarjous

Kirjalliset tarjoukset tulee jättää 15.2.2020 klo 12.00 mennessä osoitteella: Savitaipaleen kunta Kirkkotie 6, 54800 Savitaipale. Kuoreen merkintä: ”Olkkolan vuokraustarjous”

Tarjousten jättämisen jälkeen vuokrausmenettely etenee neuvotellen.

Lisätietoja antavat kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen 040 7366053 tai kiinteistöpäällikkö Mikko Holsti 0406487505

Liitteet:

 1. Asemakaavakartta
 2. Kartta kartanoalueesta
 3. Kartta taustamaa-alueesta
 4. Piha-alueen yleissuunnitelma
 5. Olkkolan alueen toiminnot

Sijainti: