Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Maanteiden 408 (Taipalsaarentie) ja 409 (Partakoskentie) eli ”Marttilan kevyen liikenteen väylähanke”


Aikataulu
Hanke on hyvässä myötätuulessa ja näyttäisi toteutuvan koko suunnitellulta osaltaan.

Väyläviraston hyväksymispäätöstä odotetaan toukokuun puolivälissä. Siitä on kuukauden valitusaika. Jos hyväksymispäätös viivästyy, voi urakan käynnistys siirtyä elo-syyskuulle.

Lisäksi johto- ja laitesiirtoneuvottelussa todettiin aikataulun olevan siirtojen osalta tiukka juhannuksen jälkeiseen urakan aloitukseen. Jos hyväksymispäätös ja laitesiirrot etenevät ilman ongelmia, päästään hanke käynnistämään juhannuksen jälkeen. Tällöin urakka olisi valmis lokakuussa.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus pyytää urakkatarjoukset viikolla 18. Urakoitsijan valinta tehdään todennäköisesti viikolla 23.

Se mistä urakka tulee käynnistymään, ei vielä ole selvillä. Tilannekuva päivittyy myöhemmin.

Kustannukset
Kunnan talousarviossa on v. 2022 varattu investointiohjelmaan 250 000 € maksuosuus hankkeeseen.

Kunta on lausuntovaiheessa ilmoittanut vastaavansa hankkeessa rakennettavien katuvalojen sähkö- ja kunnossapidon käyttökustannuksista. Kunta kuitenkin edellytti, että vastaavasti vuonna 2009 allekirjoitetusta katuvalojen siirtosopimuksesta poiketen, koko saneerauksesta tien 409 (Partakoskentie) osalta vastaa Kaakkois- Suomen ELY-keskus.

Muuta
Rakennushankkeen alueelle tulee kunnalle myös uusi vesijohdon kiertolenkki lisäämään vesihuollon toimintavarmuutta. Tämä esitetään osana rakennussuunnitelmaa.
Suunnitelmiin merkitään tarvittava vesijohto-osuus kunnan vesijohtona. Se tehdään erillisenä työnä, mutta urakkaan kuuluvana.

MT 408 ja MT 409 2_1t_yleiskartta.pngKlikkaamalla kuva avautuu suurempana.