Savitaipaleen kunnankirjasto

Keskustie 2
54800 SAVITAIPALE
040 7131 886 lainat, asiakaspalvelu 
040 7131 885 Kirjastotoimenjohtaja Tiina Toivanen
Sähköposti: kirjasto@savitaipale.fi

Savitaipaleen kirjaston Facebook

Verkkokirjasto

Ajankohtaista

Digiohjausta

Kirjastossa on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta erilaisten digilaitteiden, kuten tietokoneen, tabletin, puhelimen, netin palveluiden ym. käytöstä. Digiohjaaja Petri paikalla kirjastossa torstaisin klo 10-14 kevätkaudella 12.1., 9.2., 9.3. ja 6.4.2023. Varaa aika Savitaipaleen kirjastosta puh. 040 7131886.

Näyttelyt

Kuvataiteilija Erja Levikarin töitä teemoittaa luonto. Kirjaston lehtisalissa ja vitriinissä on esillä Erjan akryyli- ja öljyvärimaalauksia sekä kivestä, sammaleesta ja puusta tehtyjä koruja.

Tarkista vanhat maksut

Tarkista maksusaldosi ja yhteystietosi tammikuun aikana! Edelliseltä vuodelta kertyneet maksamattomat maksut aiheuttavat lainauskiellon ke 1.2.2023. Verkkokirjaston kautta pienin mahdollinen maksettava maksu on 0,65 euroa. Joskus lainauskielto poistuu vasta seuraavana työpäivänä (käsin poistettavat kiellot). Myöhässä olevien lainojen maksut näkyvät maksuissa vasta niiden palauttamisen tai uusimisen jälkeen.

Uusi lukuhaaste 2023

Tartu uuteen lukuhaasteeseen ja löydä uutta kirjallisuutta! Nyt teemana ilo ja rentoutuminen. Lukuhaasteen lomakkeen voit noutaa kirjastosta tai tuostaa itse Heili lukuhaasteen 2023 lomake.pdf Voit halutessasi katsoa vinkkejä haastekirjan etsimiseen. Täytetyn lomakkeen kirjastoon palauttaneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja vuoden 2024 alussa. Lukuhaasteella on oma Facebook-ryhmä.

Elokuvapalvelu Kirjastokino

Etelä-Karjalan Heili-kirjastoilla on uusi elokuvapalvelu Kirjastokino, jossa voit katsella elokuvia vaikka kellon ympäri ilman määrällisiä rajoituksia. Palveluun kirjaudutaan oman Heili-kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla. Lisätietoja Kirjastokinosta.

Lue missä vain - kotimaisia e-aikakauslehtiä Heili-kirjastojen asiakkaille

Joitakin lehtiä kirjastojen sähköisten aikakauslehtien kokoelmasta (eMagz) on saatu ostettua etälukuoikeuksin kirjastojen asiakkaille. Tämä tarkoittaa, että kirjastokortilla ja tunnusluvulla pääsee lukemaan lehtiä omalla laitteella missä tahansa.

Voit käyttää palvelua nettiselaimella. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin tunnuksen ja PIN-koodin. Samaa lehteä voi lukea vain yksi yhtäaikainen käyttäjä. Jos et pääse lukemaan haluamaasi lehteä, yritä myöhemmin uudestaan.

Etäluettavia kotimaisia aikakauslehtiä on 32 kpl.

Kirjautuminen eMagz-palveluun 

Lukusali
Kirjastorakennus

Aukioloajat

Normaaliaika              Kesäaika 1.6.-31.8.

Ma klo 12 - 19           klo 12 - 19
Ti klo 12 - 19           klo 12 - 19
Ke klo 12 - 19           klo 12 - 19
To klo   9 - 16           klo   9 - 16
Pe klo 12 - 19           klo 12 - 18


Aattoina klo 12 - 16. Joulu- ja juhannusaattona suljettu.
Tarkista ajankohtaiset aukioloaikatiedot Kirjastot.fi-palvelusta!

Heili-kirjastokimppaHeili2.png

Heili-kirjastokortilla voit lainata kaikista kimpan kirjastoista: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari.

Aineiston voi myös palauttaa mihin tahansa näistä kirjastoista.

Netin kautta verkkokirjastossa voit selata aineistoa, uusia lainojasi sekä tehdä varauksia. Sitä varten tarvitset oman Heili-kirjastokorttisi numeron (HEILI123456) ja verkkokirjaston tunnusluvun (Pin-koodin), joka on neljän numeron pituinen. Pin-koodi tallennetaan kirjastossa.

Heili-verkkokirjaston käyttöohje (Pdf)

Heili-kirjastojen Facebook