Ulkoliikunta

Koulukeskuksen lähiliikuntapaikka

Lähiliikuntapaikka sijaitsee Savitaipaleen koulukeskuksen pihalla. Alueelta löytyy kenttiä ja laitteita monipuoliseen liikuntaharrastukseen. Liikuntapaikalla on myös ikäihmisille suunniteltu tasapaino- ja kuntoilualue, jossa on Lappsetin Seniorsport-tasapainoreitistö sekä kolme ylä- ja alavartalon lihaksille tarkoitettua ulkokuntolaitetta. Näiden lisäksi liikkuvuutta, venytystä ja tasapainoa voi harjoittaa viereisen parkour-alueen telineissä.

Alueen liikuntapaikat

  • koripallokenttä
  • salibandykaukalo
  • monitoimikaukalo
  • beachvolleykenttä
  • parkouralue
  • Senior Sport
  • ulkokuntolaitealue
  • keinualue
  • pöytätennispöydät

Liikuntapuiston skeittipaikkaSkeitti_pieni.jpg

Liikuntatalon viereen paikallisten harrastajien suunnittelema ja rakentama skeittipaikka on monipuolinen harjoitus- ja viihtymisalue niin skeittaajille kuin temppupyöräilijöille. Vanhat, filmivanerista rakennetut rampit on vähän kerrassaan korvattu kestävämmillä betonirampeilla. Savitaipaleen skeittipaikka käyttävät myös lappeenrantalaiset harrastajat.

Temppulaskurinne Backyard Park

Lumilautailu- ja New School -rinne, Backyard Park sijaitsee Savitaipaleen liikuntatalon välittömässä läheisyydessä skeittipaikan takana. 
Osoite: Jonni Myyräntie 1.

Jalkapallon tekonurmikenttä

Jäähallin viereen on rakennettu jalkapallon tekonurmikenttä. Kenttää hallinnoi Savitaipalen Urheilijat ry / jalkapallojaosto.

kenttä.jpg

Savitaipaleen yleisurheilukenttä

Tekonurmikentän ympärille on valmistunut yleisurheilukenttä, jossa ovat seuraavat suorituspaikat: Pituushyppy, kolmiloikka, kuulantyöntö, korkeushyppy sekä neljä kiertävää juoksurataa ja kuuden radan pääsuoraa.

Liikuntapuiston frisbeegolfrata

Savitaipaleen frisbeegolfrata on 9-väyläinen kumpuileva metsärata. Rata sijaitsee pururadalla, liikuntatalon ja jalkapallokentän läheisyydessä. Lisätietoja Frisbeegolfradat.fi-sivustolla.

Frisbeegolf

Tenniskenttä

Savitaipaleen tennisseuralla on kolme massakenttää ja yksi hiekkatekonurmikenttä. Kentille voi varata peliaikoja tästä.

Kunto- ja luontopolut

Savitaipaleella on lukuisia retkipolkuja ja -kohteita. Lisätietoa VisitSavitaipale.fi-sivuston retkeilyosiossa.

Kartassa mustalla, punaisella ja sinisellä merkatut reitit ovat kesäisin kuntopolkukäytössä.

 

Pyöräilyreitit

pyorailu.pngRetkipyöräily

Savitaipaleen kierros on lisätty Saimaan saaristoreittiin kesällä 2021. Lisätietoa Savitaipaleen reitistä.

Kuva: Toni Sihvonen

Pyörälautta Rasti liikennöi päivittäin Sarviniemestä Puumalan Lintusaloon 17.6.2021 alkaen. Rasti kuljettaa Sapassiviikon aikana pyöräilijöitä myös Partakoskelta Lintusaloon.  Lisätietoa pyörälautan liikennöinnistä.

Maastopyöräily

Savitaipale MTB-reitti. Savitaipale maastopyöräreitti on monikäyttöreitti, jossa liikutaan pyöräilyn lisäksi jalan ja hiihtäen. Reitin kokonaispituus on 28 km ja sen arvioitu kiertoaika on 3 h. Reitti jakautuu Hullasmäen lenkkiin 10 km (taso: helppo) ja Rovastinojan lenkkiin 18 km (taso: keskivaikea). Hullasmäen lenkki kulkee hiihtolatupohjia pitkin, joten pyöräily on kiellettyä Hviitta.pngullasmäen lenkillä lumiseen vuodenaikaan.

Orrainpolun maastopyöräilyreitti. Savitaipaleen Orraissa sijaitseva maastopyöräilyreitti on tasoltaan vaativa. Reitin kiertämiseen on hyvä varata aikaa lähes 3 tuntia. Maastopyöräilyreitti mukailee vaellusreittiä, mutta kiertää Luotolahden vuoren luonnonsuojelualueen.

Turvallisuuden vuoksi maastopyöräilyreittien kiertosuunta on merkitty maastoon viitoilla. Reitillä nopeampi liikkuja väistää aina hitaampaa. Maastopyöräilyreitin viitat on merkitty maastoon puisin viitoin. Sinipohjainen on retkipyöräilyreitin opaste.

Kunto- ja kulttuuriportaat

Timo Mikkolan muistolle vuonna 2019 valmistuneet kunto- ja kulttuuriportaat sijaitsevat Hakamäen museoalueella. Os. Paimensaarentie 3.

Uimarannat

Olkkolan uimaranta on turvallinen, matala uimaranta, jossa iso laituri, nurmialueita, rantalentopallokenttä ja pukukopit. Olkkolantie.

Uimarantojen kunnossapito

Tekninen johtaja Vesa Roiko-Jokela, 040 0558 063.

Veden laadun valvonta

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, 05 6161.

Uinti

Petankki

Petankkikenttä sijaitsee aivan Olkkolan uimarannan ja Kapakk’ojan kosteikon tuntumassa, Olkkolantie 2.

Hiihtoladut

Valaistut ladut kirkonkylässä ja Heituinlahdessa.

Latukartat

Latuverkon kunnossapitotilanne.

Hiihtolatujen kunnossapito

Tekninen johtaja Vesa Roiko-Jokela, 040 0558 063.

Seurat voivat tehdä lokakuussa tarjouksen seuraavan vuoden laturetken järjestämisestä. Tarjouksien hyväksymisestä päättää sivistyslautakunta.

Hiihtolatujen ja kuntopolkujen varrella on merkintävihkoja, joihin ulkoilijat voivat merkitä suorituksiaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan keväällä ja syksyllä T-paitoja.

Hiihtolatu

Muita ulkoliikuntapaikkoja ovat mm.

Yleisurheilukenttä, katukoriskenttä liikuntatalon pihalla, Olkkolan rantalentopallo- ja petankkikentät, jääurheilukentät kirkonkylällä (koulujen läheisyydessä) ja kyläkeskuksissa. Kuolimon matkaluistelurata avautuu helmikuussa ja rataa pidetään luistelukunnossa sää- ja jääolosuhteet huomioiden. Savitaipaleen luisteluradan kotisivut

Motocross-harrastajille on rata Peijon soramontulla. Lisätietoa VisitSavitaipale.fi.

Hevosurheilu: ravirata Tuohikotintien varressa ja Laukan Ratsutila Susivuoressa.