Kunnan blogi

Savitaipaleen hyvinvointiviikon avaus
9.9.2019 klo 11.03
Tervetuloa viettämään Savitaipaleen hyvinvointiviikkoa! Hyvinvointiviikon ohjelma on tänäkin vuonna erittäin monipuolinen ja kiinnostava. Se tarjoaa laajan kirjon tietoiskuja hyvinvoinnista ja terveydestä, erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja sekä tapahtumia. Hyvinvointiviikon suunnittelusta on vastannut jälleen laaja eri aloja edustava työryhmä. Keskeisinä järjestäjätahoina ovat olleet Eksote, Taipaleen seurakunta ja Savitaipaleen kunta. Haluan kiittää lämpimästi kaikkia hyvinvointiviikon suunnitteluun ja toteutukseen osallistuneita ja osallistuvia tahoja.
Lue lisää
Kesäasukkaiden mietteitä Savitaipaleen kehittämisestä
1.10.2018 klo 8.02
Savitaipaleen kunta teki kesällä 2018 kesäasukkaille kyselyn. Sen kohderyhmänä olivat vapaa-ajan asukkaat, jotka eivät asu vakituisesti Savitaipaleella. Savitaipaleella on lähes 2800 vapaa-ajan asuntoa, ja kesäasukkaat ovat merkittävä voimavara koko kunnan kehittämisen kannalta. Kyselyn avulla haluttiin selvittää mm. sitä, miten mökkiläisten mielestä kuntaa tulisi kehittää, miten palvelut kunnassa toimivat ja onko kesäasukkailla kiinnostusta osallistua kunnan kehittämiseen. Kyselyyn tuli vastauksia yli 200 kpl, ja saimme niiden perusteella hyvän kokonaiskuvan mökkiläisten olosuhteista, odotuksista ja tarpeista.
Lue lisää
Aloita uusi harrastus kansalaisopistossa
3.9.2018 klo 10.59
Kansalaisopiston syyskausi alkaa 10.9. - nyt on aika ilmoittautua uusien harrastuksien pariin! Aloittaisitko tiffanytyöt tai kalligrafian opiskelun, syvävenyttelyn tai huonekalujen entisöinnin? Useille kursseille voi ilmoittautua paikan päällä - käy kurkkaamassa ja kyselemässä, mitä syksyn kurssi tuo tullessaan!
Lue lisää
Tervetuloa kesätapahtumiin!
7.6.2018 klo 15.40
Kun ei täällä tapahdu mitään – no kesällä ainakin tapahtuu! Kesä-elokuu on pullollaan tapahtumia: vaikka poimisit kalenterista vain eniten kiinnostavat, saattaa aikapula silti iskeä. Olisi kiva käydä yhteislauluissa, laviksessa ja ilmajoogassa…tai kirppiksellä, kansantaidenäyttelyssä ja kirjastossa.. Lue lisää..
Lue lisää
Savitaipaleelta maailmalle, Joona Tiainen, osa3
6.3.2018 klo 8.05
Siisti tunne, kun viiden kuukauden jälkeen lentokone alkaa laskeutumaan Helsinki-Vantaan kentälle ja pikkusisko Lilli ja isi odottavat terminaalissa. Laukut mahdollisimman nopeasti mukaan ja ulos terminaalista. Lämpötila on muuttunut lennon aikana viisikymmentä astetta ja kostea ilma muuttunut kuivaksi. Ensi henkäykset pakkasessa pistävät yskimään. Hymy nousee huulille kun pelkääjän paikalla istuessa alkaa pikkuhiljaa tajuamaan missä sitä taas ollaan. Kotiin on aina kiva palata, mutta tällä kertaa se on jotain ennen kokematonta ja hienoa.
Lue lisää
Savitaipaleelta maailmalle, Joona Tiainen, osa2
23.11.2017 klo 13.17
Vaihto on jo yli puolen välin ja elämä täällä rullaa hyvin. Kulttuurishokin kaikki vaiheet on jo käyty läpi ja niistä selvitty. Ensimmäisestä kirjoituksesta on jo tovi ja nyt löytyi hyvä hetki pysähtyä kirjoittamaan. En taaskaan kirjoita turistiopusta tai ruokablogia. Kirjoitan ajatuksista, jotka ovat täällä elämisen myötä nousseet esiin.
Lue lisää
Savitaipaleelta maailmalle, Joona Tiainen
10.10.2017 klo 13.04
Olen Joona Tiainen, syntyperäinen Savitaipalelainen, Valkolanmäeltä. Nykyään asun opintojeni myötä Lappeenrannassa. Koulut lukioon asti kävin Savitaipaleella, kunnes 2015 lähdin opiskelemaan markkinointia Saimaan ammattikorkeakouluun. Tällä hetkellä olen vaihto-opiskelemassa markkinointia Malesiassa ja olen luvannut kertoa, miten olen tänne eksynyt ja mitä täällä teen.
Lue lisää
Tulevaisuuden Savitaipale?
21.8.2017 klo 8.56
Minkälainen kunta Savitaipale on elää, asua, työskennellä tai opiskella? Mitkä asiat ovat kunnossa ja toimivat hyvin? Entä mihin pitäisi panostaa tulevaisuudessa entistä enemmän resursseja? Näihin kysymyksiin haemme vastauksia uudessa kuntastrategiassa, jonka laatiminen on juuri käynnistynyt. Sana kuntastrategia saattaa kuulostaa yksittäisen kuntalaisen näkökulmasta etäiseltä, abstraktilta ja paperinmakuiselta. Kyseessä on kuitenkin todellinen vaikuttamisen väline, joka ottaa kantaa kuntalaisen arjen haasteisiin ja mahdollisuuksiin.
Lue lisää
Vilkas tapahtumakesä ei pääty heinäkuuhun
21.7.2017 klo 11.21
Heinäkuu on pullollaan tapahtumia: Sapassi-viikko täytti turut ja torit - nyt on aika kiiveetä Hakamäelle katsomaan paikallista teatteritarjontaa. Loppukuu tuo tullessaan vielä Partakosken pamauksen, kansainvälisen tenniskisan, konsertteja ja monta mukavaa tapahtumaa. Mutta kesä ja tapahtumat eivät pääty heinäkuuhun - monta mukavaa tapahtumaa on tulossa loppukesän ja syksyn aikana ja juhlavuosi huipentuu monenmoisiin Suomi100-tapahtumiin!
Lue lisää
Sapassi-viikko kutsuu kylään!
3.7.2017 klo 13.41
Savitaipaleen Sapassi-viikko alkaa lauantaina 8.7.2017. Ensimmäinen Sapassi-viikko järjestettiin vuonna 1995. Tänä vuonna ohjelmassa on paljon tuttuja tapahtumia ja tietysti ripaus uuttakin. Lue lisää viikon ohjelmasta!
Lue lisää
Kunnanjohtajan alkutaival
19.6.2017 klo 9.07
Tervetuloa kunnan uudistetuille kotisivuille! Kotisivuilla on nyt mahdollisuus myös blogien kirjoittamiseen ja lukemiseen. Blogi tarjoaa näppärän keinon kuvata hiukan vapaamuotoisemmin kunnassamme tapahtuvia ajankohtaisia asioita. Monipuolinen viestintä ja vuorovaikutus kuntalaisten kanssa on muutoinkin yhä tärkeämpi osa kunnan johtamista ja kehittämistä. Pidetään siis kanavat auki eri suuntiin, ja pohditaan yhdessä kuntamme kehittämistarpeita ja -mahdollisuuksia.
Lue lisää
Tervetuloa Savitaipaleen kunnan uudistetuille verkkosivuille!
14.6.2017 klo 8.52
Savitaipaleen kunnan uudet nettisivut on nyt julkaistu. Lue lisää uudistamisprojektista.
Lue lisää