Kristin_Oro_ja_Janne_Juuti.jpgHeinäkuun muuttajatarina kertoo Kristin Oron ja Janne Juutin perheestä, joka on asunut Savitaipaleen kirkonkylässä vuodesta 2012 saakka. Mukavia lukuhetkiä!

Kristin Oro (37 v.) ja Janne Juuti (41 v.) muuttivat vuonna 2012 Savitaipaleen kirkonkylään 1,5 vuoden Lappeenrannassa asumisen jälkeen. Sitä ennen he asuivat Imatralla, josta Janne on kotoisin ja jonne Kristin muutti 10-vuotiaana Virosta. Savitaipaleelle muuton jälkeen perhe on kasvanut kahdella pojalla: Jimi on 7-vuotias ja Jedi 5-vuotias. Perheellä on lemmikkeinä kolme kissaa ja kesäisin kanoja.
Lappeenrannassa asuessaan Kristin ja Janne haaveilivat remontoidusta omakotitalosta, jossa olisi iso piha. Ajatuksena oli jäädä kaupunkiin, mutta sitten Kristin huomasi lehdessä ilmoituksen Savitaipaleella myynnissä olevasta talosta. Kumpikaan ei tiennyt Savitaipaleesta mitään, eikä tuntenut täältä ketään. Koulu- ja päiväkotiasiat selvitettyään pariskunta osti talon, koska se oli kaikin puolin sopiva ja piha niin iso, että kasvimaallekin oli tilaa. Hintakin oli kohdillaan. Lopuista asioista otettiin selvää vasta ajan kanssa. Kumpikaan ei ole katunut muuttoa, vaikka se olikin jollain lailla hyppy tuntemattomaan.
Kristin työskentelee tällä hetkellä Savitaipaleella Ravintola Sahramissa kokkina. Hänen aiemmatkin työpaikkansa ovat löytyneet kotikunnasta. Janne on työskennellyt jo pitkään DNA-kaupassa Lappeenrannassa. Hän ei koe työmatkaa rasitteeksi, sillä hän oli tottunut ajamaan Lappeenrantaan töihin jo Imatralla asuessaan. Janne hyödyntää työmatka-ajan kuuntelemalla äänikirjoja.
Savitaipaleen hyvinä puolina he pitävät monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille, kirkonkylän uudehkoa koulukeskusta, ystävällisiä ihmisiä, asumisen ja elämisen helppoutta sekä luonnon läheisyyttä ja sen suomia hyviä retkeilymahdollisuuksia. Erityismaininnan saa päiväkodin pienet ryhmäkoot ja henkilökunnan joustavuus. Heidän mukaansa Savitaipaleella on kaikki tarpeellinen peruselämiseen.
Kristinin ja Jannen terveiset muuttoa pohtivalle: ”Jos tykkäät rauhallisesta maalaismenosta, niin kannattaa ehdottomasti muuttaa Savitaipaleelle!”

Teksti: Piia Vahvanen, kuva: Kristin Oron ja Janne Juutin albumi