Savitaipaleen Sapassi-viikko alkaa lauantaina 8.7.2017. Ensimmäinen Sapassi-viikko järjestettiin vuonna 1995.

Tänä vuonna ohjelmassa on paljon tuttuja tapahtumia ja tietysti ripaus uuttakin. 
Avajaispäivä 8.7 alkaa aamukahveilla torilla - Kirkonseudun Martat tarjoavat sadalle ensimmäiselle torivieraalle pullakahvit ja paikkakunnan nimikkohenkilöt Taneli ja Charlotta musisoivat. Taneli ja Charlotta julkistavat samalla uuden levynsä "Taneli ja Charlotta ja Kauneimmat ruusut". Levy sisältää yhden Charlotan sanoittaman laulun ja loput ovat itsenäisyyden juhlavuoden teemaan sopivaa kevyttä musiikkia Sinisestä ja valkoisesta Evakon lauluun.

Kuvataidekoululaiset kutsuvat kaikkia pieniä maalareita torille: klo 10-12 pääsee sutimaan kuvia torin pintaan - mukaan kannattaa ottaa maalaukseen sopivat vaatteet ja mieluusti oma sivellinkin, vaikkakin siveltimiä on myös paikan päällä.

Uutta ohjelmaa on lauantaina puoliltapäivin alkava SISU-kisa, jossa pääsee mittelemään niin ketteryydessä, voimassa kuin nopeudessakin. Ilmoittaudu kisaan 1.7. mennessä Savikunto Oy:n toimistoon p. 040 801 4840. Lisätietoja mm. Savikunnon fb-sivuilla.
Hevosten ystävät suuntaavat tietysti raviradalle, jossa alkaa paikallisen seuran 115-vuotisjuhlaravit oheisohjelmineen.

Sunnuntaina suunta on Kylliälä, jossa Korsuorkesteri musisoi ja illalla pääsee laulamaan myös kansanlaulumessussa metsän siimeksessä.

Pitkin viikkoa on erilaista ohjelmaa niin kulttuurin kuin urheilunkin ystäville - on harmonikka- ja a cappella-konserttia, musiikkiteatteria, lastentapahtumia, pilatesta, ilmajoogaa, jalkapalloa, nostalgia-autoja ja riistapolkuja. 
Suosittu Olkkolan rantabulevardin kirppis järjestetään tänäkin vuonna keskiviikkona 12.7. ja maalaismarkkinat Pettilässä formuloiden ohessa lauantaina 15.7.

Etenkin lapsiperheiden suosiossa olevat maatilavierailut ovat saaneet nyt kolme kohdetta:
- La-su 8.-9.7. Pellonpän tilalla pääsee kokeilemaan mm. traktorin ja polkutraktorin ajoa, pomppimaan olkitrampoliinilla, syöttämään vasikoita ja seuraamaan iltalypsyä. Illan lettutaikinakin on taattu, sillä myynnissä on ternimaitoa.
- Ke 12.7. Kyllösen tilalla on avoimet ovet ja lähiruoa tuottajat kertovat maatilan töistä ja myyvät tuotteitaan
- Su 16.7. Korppilan tilalla on mm. opastettuja eläinesittelyjä: vastaan voi taapertaa niin ankkoja, hanhia kuin lammaskatraskin!

Suosittu Hakamäki-piknik alkaa jo perjantaina 14.7. kirkkokonsertilla (Tomi Metsäketo) ja jatkuu lauantaina Hakamäen museoalueen viheriöllä usean bändin ja herkkupuffettien voimin. Katso. hakamäkipiknik.fi Lippuja ennakkoon kirjastosta ja Billetto.fi.

Sapassi on vanha eteläkarjalainen sana, joka tarkoittaa työn lomassa vietettyä lepohetkeä - tule Sinäkin viettämään riemukas lepohetki Savitaipaleen Sapassiin!

Katso koko viikon ohjelma: www.savitaipale.fi/sapassi
Lisätiedot: Helena Hjerppe, helena.hjerppe@savitaipale.fi tai p. 040 500 1853
Kaikki Savitaipaleen tapahtumat:
http://tapahtumat.ekarjala.fi/tapahtumat