Siirry pääsisältöön

Vuokra-asunnot

Kuvassa punatiilinen kerrostalo.

Savitaipaleen Vuokrataloilla on noin 150 vuokra-asuntoa kerros- ja rivitaloissa. Osa huoneistoista on aravavuokra- ja osa vapaarahoitteisia asuntoja yksiöistä 4h+k+s -asuntoihin. Vuokrataso vaihtelee asunnon iästä ja varustetasosta riippuen 5,14-11,39 e/m2/kk.

Kuntaisännöinti Oy palvelee vuokrasuhteeseen liittyvissä asioissa, mm. asuntohakemuksissa, irtisanomisilmoituksissa ja muissa vuokrasuhteeseen liittyvissä asioissa. Yksityishenkilöt voivat ilmoittaa vuokrattavista asunnoista kiinteistösihteerille. Vuokranantaja ja vuokralainen sopivat vuokraukseen liittyvät asiat keskenään.

 

Ohjeita vuokra-asunnon hakemiseen

Yhteystiedot sekä asuntohakemus- ja irtisanomislomakkeet löytyvät sähköisesti osoitteesta www.savitaipaleenvuokratalot.fi.

Hakemukseen on aina liitettävä jokaisesta huoneistoon asumaan tulevasta 16 vuotta täyttäneestä henkilöstä verolautakunnan todistus viimeksi valmistuneesta verotuksesta, todistus kuukausituloista sekä selvitys mahdollisen varallisuuden käyvästä arvosta. Hakemus ja ne liitteet, joissa on muuttuvia tietoja, eivät saa olla kolmea kuukautta vanhempia.

Hakemukseen on liitettävä työnantajan todistukset hakijan ja muiden hakemuksessa mainittujen henkilöiden tuloista. Palkkatodistuksesta tai tilinauhasta tulee näkyä kuukausitulojen sekä niihin liittyvien lisien ja korvausten määrä eriteltyinä ja vähentämättöminä. Epäsäännöllisen tulonsaajien on esitettävä palkkatodistus 12 hakemusta edeltäneen kuukauden ajalta keskimääräisten kuukausitulojen arvioimiseksi. 

Opiskelijoista ja koululaisista on hakemukseen liitettävä oppilaitoksen antama opiskelutodistus.

Eläketuloista, sotilasvammalain mukaisista korvauksista, tapaturmakorvauksista yms. tuloista on hakemukseen liitettävä eläkelaitoksen tai vakuutuslaitoksen antama todistus eläkkeen määrästä tai muu luotettava selvitys tulos suuruudesta.

Jos hakija on liikkeen- tai ammatinharjoittaja, on hakemukseen palkkatodistuksen lisäksi liitettävä viimeiset tilinpäätösasiakirjat: tuloslaskelma ja tase oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Vuokrasuhteen alkaessa vuokralaiselta peritään yhden kuukauden vuokraa vastaava vuokravakuus, joka on vakuutena vuokranmaksulle ja asunnossa vuokrasuhteen päättyessä mahdollisesti muuten kuin asunnon normaalin kulumisen vuoksi tehtäville korjauksille. Muu osa vuokravakuudesta palautetaan vuokrasuhteen päättyessä. Vuokravakuus ei ole vuokraennakkoa eikä siitä makseta korkoa.

Kuvassa Suvannon rakennus.

Ikäihmisten asunnot

Haapatien vuokrarivitalosta löytyy 18 vuokra-asuntoa ikäihmisille. Toimintakeskus Suvannon, Valkama I ja II asuntoja vuokraa Kiinteistö Oy Savitaipaleen Vuokra-asunnot.

Lue lisää
Kuvassa rivitalo.

Nuorten asunnot

Savitaipaleen Nuorison Tuki ry:llä on vuokra-asuntoja rivitaloissa Nieriäntiellä, Olvenlammella. 16–30 –vuotiaille on vuokrattavana 11 asuntoa, 33,5 m2 sekä 40 m2. Asuntoihin on jatkuva haku, hakulomakkeita saat Morovasta ja osoitteesta www.snty.fi.

Asunnot ja hakulomakkeet