Siirry pääsisältöön

Kunnanjohtaja

Kunnanjohtajan esittely

Aloitin työni Savitaipaleen kunnanjohtajana elokuussa 2021.  Nuorena ajattelin, että minusta tulee yritysanalyytikko, ja olenkin valmistunut vuonna 1993 Vaasasta kauppatieteiden maisteriksi, pääaineena laskentatoimi. Elämä heitti minut välillä Floridaan, missä toimimme matkailun parissa pyörittäen perheyrityksenä motellia. Vuonna 1997 palasin Suomeen ja sen jälkeen olen työskennellyt tavalla tai toisella kuntien parissa.  Olen toiminut kunnissa, kuntayhtymissä, kuntaomisteisissa yhtiöissä sekä näihin tarkastuspalveluita tuottavissa tilintarkastusyhteisöissä siitä lähtien.  

Asun Savitaipaleella Monolassa. Olen Pohjois-Karjalasta lähtöisin ja sielunmaisemaani kuuluvat vaarat, metsät ja järvivedet. Savitaipaleella luonto tarjoaa myös näitä elementtejä, mutta paljon muutakin. Olen onnellisessa asemassa kun saan tehdä työtä mistä pidän, ympäristössä missä koen olevani kuin olisin ainaisella lomalla. Metsät, lukuisat järvet, maaseudun pellot ja Savitaipaleen alueen todella monipuoliset palvelut - tässä vain muutama niistä asioista, miksi nautin elämästäni täällä.  Sienestys on intohimoni. Omat säilöttyjen sienten varastot ovat olleet aikaa sitten jo riittävät,  poiminkin tästä syystä usein vain poimimisen ja antamisen ilosta.  Pidän ympäristön ja vuodenaikojen muovaaman luonnon valokuvaamisesta ja facebook-tilini onkin tätä enimmiltä osin täynnä.  Luonto on minulle vaativan työn mahtava voimavara ja vastapaino. 

Savitaipale on sopivasti etäällä maakunnan keskuskaupungista Lappeenrannasta. Se on varmasti yksi syy,  miksi olen kokenut, että yhteisöllisyys on kunnassamme hyvin vahva voimavara. Täällä talkoillaan, täällä harrastetaan, täällä järjestetään ja täällä osallistutaan.  

Olen laittanut kaiken kymmenien vuosien aikana keräämäni kokemuksen ja osaamiseni peliin Savitaipaleen kehittämistyössä yhdessä meidän työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja teidän kaikkien kanssa.  Ratkotaan haasteita kekseliäästi ja rohkeasti, säilytetään sopivasti entistä,  uudistutaan ajan mukana!


Sydämellä, Sovussa ja Sisulla

Johanna Mäkelä

kunnanjohtaja

Johanna Mäkelä
johanna.makela@savitaipale.fi
puh. 040 724 4603