Siirry pääsisältöön

Jätehuolto ja kierrätys

Jätehuollon järjestäminen

Asumisessa ja julkisessa palvelutoiminnassa muodostuvan jätteen jätehuollon käytännön järjestämisestä vastaa Etelä-Karjalan alueella Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy. Heidän kanssaan sovitaan kiinteistön jätehuollon järjestelyistä ja heidän sivuiltaan löytyvät mm. lajitteluohjeet, hyötyjätteiden vastaanottopaikat ja miehitetyt jäteasemat aukioloaikoineen.

www.ekjh.fi

 
Jätehuoltoviranomainen

Etelä-Karjalan jätehuoltoviranomainen vastaa jätehuollon järjestämiseen liittyvistä viranomaistehtävistä koko maakunnan alueella. Jätehuoltoviranomaiselta voi mm. hakea poikkeamista jätehuoltomääräyksistä (esim. tyhjennysvälin pidentämistä) tai jätemaksun kohtuullistamista tai poistamista. Etelä-Karjalan jätelautakunta päättää jätetaksoista ja jätehuoltomääräyksistä.

www.ekjatelautakunta.fi


 
Jätehuollon valvonta

Jätehuollon valvontaan liittyviä asioita Savitaipaleen kunnan alueella hoitaa Lappeenrannan seudun ympäristötoimi. Valvonta-asioita ovat mm. luvaton jätteiden vienti ympäristöön eli roskaaminen sekä jätteiden luvaton poltto.

Jätehuollon valvonta

Aluekeräys- ja ekopisteet

Kaikissa ekopisteissä on keräysastiat lasipakkauksille, kartongille, pienmetallille ja keräyspaperille. Lähimmän alue- ja ekokeräyspisteen voit tarkastaa alla olevan linkin kautta. 

 Aluekeräys- ja ekopisteet