Siirry pääsisältöön
Kuva Orrainpolun varrelta Luotolahdenvuorelta Luotolahdensalmelle päin.

Matkailijalle

Savitaipale, vilkas eteläkarjalaiskylä kasvattaa asemaansa nykyisten asukkaidensa sekä liikunta- ja hyvinvointipalveluja arvostavien mielenkiinnon kohteena.  Asukaslukuun suhteutettuna kunta on mökkikuntien ykkönen Etelä-Karjalassa. Kesäaikana liki kolmentuhannen kesämökkikunnan avulla reilun 3000 asukkaan Savitaipale lähes kolminkertaistaa asukaslukunsa. 

Luonnon tarkkailu, patikointi, hiihto, kalastus, melonta ja kesämökkeily ovat suosikkeja. Talvisin matkaluistelu Kuolimon jäällä on upea kokemus. 

Tämä kunta on myös kuulu kauniista kylistään, joista Kuivasensaaren kylät valittiinkin vuoden 2022 voitokkaasti  Vuoden eteläkarjalaiseksi kyläksi! Vuoden eteläkarjalainen kylä -palkinto on kunnianosoitus kyläkulttuurille, perinnemaisemalle ja aktiivisille kyläläisille - olemme ansaitusti ylpeitä  Savitaipaleen kylistä. 

Savitaipaleella on pieneksi kunnaksi myös poikkeuksellisen hyvät liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuripalvelut.  Kunnassa on neljä liikuntahallia ja mahdollisuus harrastaa monia eri lajeja. 
 

Savitaipale soi ja laulaa ympäri vuoden, mutta erityisesti heinäkuussa Sapassi-viikolla.  Savitaipaleen kirkko ja Hakamäen museoalue ovat ehdottomasti suosituimmat kulttuuritapahtumien estradit. 

Näe & koe

Saimaa Geopark

Tutustu Geopark -kohteisiin

Lue lisää

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö

Sivustolta löydät monipuolisen valikoiman retkikohteista ja -reiteistä.

Lue lisää

Saimaan saaristoreitti

Sivustolta löydät Saimaan alueen parhaat pyöräreitit, nähtävyydet ja vinkit pyörämatkailijoiden tarpeisiin.

Lue lisää

Majoitu

Kuvassa Olkkolan hovi

Hotelli Olkkolan Hovi

Olkkolan Hovi sijaitsee keskellä upeinta eteläkarjalaista luontoa. Kyläkeskustan, persoonallisen maalaiskylän monet palvelut ovat vain kävelyetäisyyden päässä.

Lue lisää
Kuva Olkkolan hovin caravan alueesta.

Savitaipaleen Caravan-alue

Lappeenrannan ja Mikkelin puolivälissä, puhtaan Kuolimojärven rannalla.

Lue lisää
Kuvassa Havon koulu

Wanha Havon koulu

Vanhasta koulusta rakennettu persoonallinen majapaikka. Edullista majoitusta isoillekin ryhmille ja satunnaisille matkailijoille lyhyeksi tai pidemmäksikin aikaa.

Lue lisää

Mökit

Lue lisää Savitaipaleen mökkitarjonnasta.

Lue lisää

Tapahtumat