Siirry pääsisältöön

Retkeily- ja pyöräreitit

Maastopyöräily

Kuvassa kaksi maastopyöräilijää tutkimassa opastekarttaa.

Savitaipale MTB-reitti

Savitaipaleen maastopyöräreitti on monikäyttöreitti, jossa liikutaan pyöräilyn lisäksi jalan ja hiihtäen. Reitin kokonaispituus on 28 km ja sen arvioitu kiertoaika on 3 h. Reitti jakautuu Hullasmäen lenkkiin 10 km (taso: helppo) ja Rovastinojan lenkkiin 18 km (taso: keskivaikea). Hullasmäen lenkki kulkee hiihtolatupohjia pitkin, joten pyöräily on kielletty Hullasmäen lenkillä lumiseen vuodenaikaan.

Kuvassa kaksi pyöräilijää maastopyöräilyreitillä.

Orrainpolun maastopyöräilyreitti

Savitaipaleen Orraissa sijaitseva maastopyöräilyreitti on tasoltaan vaativa. Reitin kiertämiseen on hyvä varata aikaa lähes 3 tuntia. Maastopyöräilyreitti mukailee vaellusreittiä, mutta kiertää Luotolahden vuoren luonnonsuojelualueen.

Turvallisuuden vuoksi maastopyöräilyreittien kiertosuunta on merkitty maastoon viitoilla. Reitillä nopeampi liikkuja väistää aina hitaampaa. Maastopyöräilyreitin viitat on merkitty maastoon puisin viitoin. Sinipohjainen on retkipyöräilyreitin opaste.

Talvipyöräily

Talvella 2022 on Savitaipaleelle avattu talvipyöräilyreitti Lisätiedot/kunnossapitotilanne.

Retkipyöräily

Savitaipaleen kierros on lisätty Saimaan saaristoreittiin kesällä 2021. Savitaipaleen kierros kulkee maaseutumaisemissa, osittain asfalttipäällysteisiä teitä pitkin ja osittain hiekkateitä pitkin. Maisemat tarjoavat viehättävän kokemuksen perinteisestä suomalaisesta maalaisidyllistä.

Lisätietoja Savitaipaleen reitistä.

Saimaan saaristoreitti -esite

M/s Rasti tarjoaa kahtena lauantaina yhteyden Lintusalo – Partakoski – Sarviniemi. Vuorot ajetaan La 13.7. ja La 3.8. Tällöin Lintusalosta Sarviniemeen matka-aika pitenee, lipun hinta pysyy samana. Lintusalo 14:00, Partakoski 15:30, Sarviniemeen n. 17:00.

Lisätietoja pyörälautan liikennöinnistä.

Kartat

Retkikartta

Kuolimon retkikohteet

Orrainpolku

Savitaipaleen reittikartta

Latukartat

Savitaipaleen kunnan  karttapalvelu

 

Retkeilyreitit ja -kohteet

Virkistysaluesäätiö turvaa virkistys-, matkailu- ja vapaa-ajankäyttöön soveltuvien alueiden käyttömahdollisuudet Etelä-Karjalassa. 

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö

Esterinkatu 11, 55100 Imatra

Puh. 040 732 4670

Reitti- ja retkikohdehaku
Kuva Orrainpolun varrelta Luotolahdenvuorelta Luotolahdensalmelle päin.

Saimaa Geopark -kohteet

Tutustu Savitaipaleen Geopark -kohteisiin.

Saimaa Geopark
Saimaa Geopark -logo